Vanliga Drömsymboler

Vanliga drömsymboler #1 Vatten

2019-01-09 09:43 #0 av: -Aida-

Det finns symboler som är vanligare än andra att man drömmer om, i denna artikel tänkte jag beskriva vatten som är en vanlig symbol för känslor, kunskap, spiritualitet, helande och vilket sinneslag man befinner sig i. Vatten kan betyda olika saker beroende på sammanhanget, hur det ser ut, ljud man hör eller hur de beter sig. Detta är generellt vad de kan betyda, när man väl tyder en dröm med dessa symboler finns det mycket mer att tänka på.

Färgen på vattnet är en viktig aspekt då de talar om vilket sinneslag vi är i, mörkt, oklar och smutsigt vatten tyder på negativa känslor, man kanske har en svår situation man befinner sig i eller har förlorat någon nära. Drömmer man att man befinner sig i mörkt vatten symboliserar det överväldigande av negativa känslor.
Ljust vatten, klart, transparent, ljusblått symboliserar balans i sinnet, spiritualitet och välmående.

Ljudet av rinnande vatten symboliserar sinnes ro och reflektion, att man reflekterar på sig själv, man kanske utforskar sitt inre genom meditation. Kokande vatten symboliserar ilska eller irritation, man behöver göra sig av med negativa känslor man bär på, ibland dyker det upp ordspråk i våra drömmar, i detta fall "kokar av ilska".

Ser man en vägg av vatten i sin dröm, det kan vara en stor våg eller en riktig vägg av vatten eller fylld med vatten, drömmer man om detta håller känslorna på att gå över styr, eller så är man på väg att isolera sig från omvärlden.

Symboler för vatten som tyder på självkontroll är att kunna bända vatten, alltså förmågan att kontrollera vatten med en speciell kraft eller magi. Och att kunna gå på vatten, man har koll på läget, bra självförtroende, alternativt kan dessa också betyda att man behöver ta tillbaka kontrollen över sig själv, allt beror på sammanhanget och hur det ser ut.

En annan vanlig symbol för vatten är att simma. Det tyder på att man utforskar eller är på väg att upptäcka något, det kan vara i omvärlden eller i sitt eget inre.
Simmar man ifrån något, en fara eller personer man inte vill träffa, tyder det på att man undviker något/någon eller situation man inte vill ta itu med, man kan behöva extra stöd i något.

Dyka eller drunkna är vanliga symboler för att man är överväldigad av negativa känslor. Om vattnet är klart, ljust och fint, man mår bra, tyder dykning istället på urforskande i sitt inre och mod.

Anmäl
2019-01-09 10:07 #1 av: Wonnalesan

Sista året har jag drömt mycket om underbart vatten. Jag simmar och njuter av det klara vattnet. Ibland på Gotland, men även andra vatten. Drömmarna ger kraft och jag känner mig styrkt av mina vattendrömmar! Mvh/WLBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.