2019-01-09 21:12 #0 av: -Aida-

Fordon är vanliga symboler i drömmar, man kanske kör ett fordon eller är passagerare. Fordon är symboler för kontroll eller om man är på rätt eller fel väg i sin nuvarande situation man upplever i livet. Man bör tänka på vem som körde fordonet, var det du själ, någon du kände eller en främling, var fordonet gammalt eller nytt, gick resan bra, kom du fram, vart åkte du någonstans, vilken färg hade bilen, var det någon siffra på den?

Att köra ett fordon -  Går det bra att köra tyder det på att man har ambitioner, kontroll på läget, situationen eller livet, man kan navigera sig igenom vad som komma skall utan problem. Är fordonet helt nytt är man på rätt väg mot sitt mål, det går helt enkelt bra för en i situationen man är i.
Gick resan knaggligt och för fort, man kanske inte hade jätte bra kontroll över fordonet man körde, tyder det på att man behöver sakta ner och inte ta sig fram för fort, man behöver reflektera över sina mål man har satt för sig själv och inte göra för snabba beslut i något.

Att vara passagerare - Man har tagit ett steg tillbaka i något och har lämnat kontrollen eller kommandot till någon annan, eller att någon annan styr helt och hållet, man behöver ta fler beslut och bestämma lite mera. Man kan ha gjort sig själv besviken i något man inte lyckades uppnå. Man kanske har lågt självförtroende eller självkänsla.

Vält fordon/vurpande fordon - Medan man åkte i den eller körde den, tyder på att man har något slags hinder i situationen, man har svårt att nå sitt mål på grund av något eller någon.

Fordonet startar inte - Tyder på känslor av maktlöshet eller hjälplöshet i något.

Rida en häst - Enligt körkortsteorin är hästar ett fordon Skämtar. Att rida tyder på styrka, kraft, man befinner sig i en högre position, exempelvis stolthet över något, befodran på jobbet, nytt jobb man velat ha, etc. Man kommer att uppnå något eller har uppnått något, man är på rätt väg. Om hästen istället är utom kontroll tyder det istället på att man har tappat kontrollen i något, det kan vara exempelvis, känslomässigt eller en situation man varit med om eller kommer vara med om, kanske man bär på känslor av hjälplöshet eller maktlöshet.