2019-02-18 10:01 #0 av: -Aida-

Speglar är en annan vanlig symbol att drömma om, de står för fantasi och det medvetna men också undermedvetna. Även andar i drömmar kan använda speglar för att kommunicera, detta är ofta inte riktiga andar men manifestationer av våra känslor i de undermedvetna som vill kommunicera om något. Man bör vara uppmärksam på vad man ser i spegeln, är det du själv, någon annan eller ingenting? Spegelbilden kan visa dina svagheter och styrkor, man ska passa på att lära sig vad det är man behöver jobba på och utforska sitt inre jag.

Annat utseende - När du ser dig själv i en spegel, kanske ett bättre yttre än ditt eget, tyder på att du lägger för mycket energi på ditt utseende. Du kanske söker efter uppmuntran eller bekräftelse.

Att se dig själv - i spegeln tyder på att du är en tänkare, du har funderingar om ditt inre, du kanske söker efter att förändra något hos dig själv eller stärka något/någon egenskap. Alternativt kan spegelbilden tyda på att du vill att andra ska se dig så som du visas i spegeln, hur du ser på dig själv.

Avsaknad av spegelbild - Tyder på att du har tappat bort dig själv, du kanske har förändrat något hos dig själv som du ångrar, du kanske känner att du inte känner igen dig själv längre. Detta kan man drömma om när andra runt om kring vill att man ska förändras för deras skull och inte sin egen.

Se en spegel - Kan vara placerad i bakgrunden eller någon som håller en spegel, visar en spegel. Tyder på att du har goda vänner runt dig som ser efter dig.

Krossa en spegel - Eller kasta den i golvet, väggen, ha sönder den på något vis, tyder på att du lämnar något av dig själv bakom. Du kanske har blivit av med en gammal ovana eller något annat skadligt för dig själv, exempelvis giftiga människor i din närhet. Alternativt har du något negativt som väntar dig.

Sprucken spegel - Eller redan trasig spegel, tyder på att du behöver förbättra din självbild eller fundera på dina ovanor du behöver göra dig av med.

Immad spegel - Tyder på förvirring hos dig själv om vem du är eller dina mål i livet, du saknar klarhet och kanske till o med ifrågasätter dig själv. Du behöver hitta dig själv igen och utforska ditt inre själv.

Spegelrum - Du håller på att förlora dig själv och din identitet, du känner dig förvirrad och försvunnen i dig själv, du kanske till o med inte vet vart i livet du är på väg. Du behöver lägga mer tid på att urforska dig själv.