2019-02-25 10:34 #0 av: -Aida-

En vanlig symbol kan vara att man drömmer om nakenhet, att man själv är naken i drömmen, delvis eller helt utan kläder. Kanske man går runt och ingen annan märker skillnad eller så kanske personer på pekar det eller bara vissa. Man är helt hjälplös i ett naket tillstånd, helt öppen och utsatt. Har man lågt självförtroende är naken drömmar mer vanliga och processen i att förbättra sitt självförtroende.

Rädslan att vara naken - i en dröm tyder på att man är rädd för att bli avslöjad, man kanske försöker dölja något, eller känner sig skamsen över sin kropp, osäker på sig själv. Man kan känna att alla bara stirrar, dömer, skrattar och kritiserar, det tyder på att man behöver jobba på sitt självförtroende till sitt utseende.

Naken på jobbet eller skolan - Tyder på att man är oförberedd inför något viktigt eller skrämmande, exmpelvis en presentation inför folk. Man kan vara orolig över att de ska dömma en eller se något man inte vill visa.

Stolt och naken - Tyder på att man är bekymmerslös, man har inget att dölja, man är stolt över sig själv. Det tyder också på öppenhet och ärlighet. Detta är vanligt om man har bra självförtroende eller har just fått ett bättre självförtroende.

Naken och försöker interagera - med folk och omgivningen tyder på att man söker uppmärksamhet, man vill bli sedd, alternativt att man söker fel sorts uppmärksamhet till sig själv, eller försöker imponera på någon utan resultat.