Sömnparalys

Jag hade en sömnparalys

2016-01-30 16:15 #0 av: Froakie

Hej, natten till idag så hade jag min första sömnparalys och det var något av det obehagligaste jag någonsin har varit med om.

Jag hade tidigare en väldigt obehaglig dröm om att krig bröt ut, men när jag öppnade ögonen så gick det omkring soldater i min lägenhet. Jag kunde inte röra mig och insåg att det var en sömnparalys. Vaknade sedan och kände mig helt paranoid och rädd. Jag hade dygnat innan och haft problem med sömnen dagarna innan.

Nu är jag dock jätterädd att jag ska få en sömnparalys igen, hur kan man stoppa det? Jag tycker det kommer att vara lite läskigt att gå och lägga mig ikväll då detta trots att det är en bagatell var väldigt obehaglig.

Anmäl
2016-01-30 16:51 #1 av: [LoveUnite]1

Är bara att inse att det inte är farligt.

Har också varit med i liknande situationer dock kunnat röra mig lite.
Drömde om spindlar, vaknade (dock ej helt) och såg spindlar dingla framför mitt ansikte, jag försökte vifta bort dem sedan vaknade jag helt.

Jag älskar sömnparalyser då om man tar kontrollen kan man få det till en början av oobe's.

Önskar jag kunde få dem lika lätt som vissa andra kan. Ledsen

Anmäl
2016-01-30 17:08 #2 av: Majaa12

#1 Förra veckan ramlade ett spindelnät med flera hundra spindlar ner från mitt tak, rakt på mig Förskräckt 

När jag får såna sömnparalyser måste jag alltid sätta mig upp och tända lampan för att förstå att det inte var på riktigt Illamående

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-01-30 20:15 #3 av: K.R.J.T

#1 och 2 vaknade på riktigt en gång av att en spindel landade i mitt ansikte, men var för bakfull för att vifta bort, den så han vandrade runt i ansiktet ett tag, innan jag orkade vifta bort han, nej spindlar må se läskiga ut, men dom är snälla innerst inne,

sömnparalys är ju något posetivt, bara att man har mycket räddsla inom sig vilket skapar dessa monster eller andra läskiga saker man ser eller känner, så den räddslan du upplever under en sömnparalys finns alltid inom dig, och sömnparalys är ett ypperligt tillfälle att lära sig att inte vara rädd för det man är som mest rädd för.

man får lättast sömnparalys när man somnar på rygg, varför vet jag inte, men flertalet personer med återkommande paralyser bekräftar detta, och jag själv har endast fått sömnparalys 2 ggr, och både ggr sov jag på rygg, vilket jag sällan gör då jag gillar att krama kudden haha :D

se det som en möjlighet, och när du upplever det igen försök att andas lugnt och slappna av så blir paralysen bra mycket bättre, och kom ihåg dessa monster du ser är endast i ditt huvud och du kan få dom att försvinna om du vill :)

Anmäl
2016-01-31 14:53 #4 av: Choklad

Det med spindlarna, jag undrar om det inte visar på att ni borde gå till någon och få hjlp med er fobi?

Visserligen, jag är inte rädd för spindlar, men jag hade inte heller blivit glad över att få dem i ansiktet på det viset Förskräckt

Detta påminner mig om då min ena dotter växte upp, en natt vaknade hon av att hon satt upp i sängen och åt på en glass, hon blev jättepaff då det bara varit en dröm. Fast det var nog inte en paralys? (Hellre glass än spindlar ) Lipar

U R us

Anmäl
2016-02-01 23:16 #5 av: Majaa12

#4 Haha, hade ju hellre ätit glass än att få ett ton spindlar över mig Oskyldig

För ett par år sen "vaknade" jag och det flög runt en röd, lysande fluga utanför mitt fönster. Blev så chockad (och rädd med för den delen) att jag sprang ner och väckte mamma så att hon fick komma upp. Hade fortfarande inte förstått att det inte var på riktigt. Men när hon kom upp och jag skulle visa var den var kom jag på hur dumt det lät egentligen. Dessutom var rullgardinen nerdragen Gapskrattar

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-02-02 18:28 #6 av: Choklad

#5

Kan undra vad det var som lyste? Kan ju ha varit något utanför ditt fönster som reflekterade sig. Sånt där kan bli hur läskigt som helst, innan man vet vad det är.

U R us

Anmäl
2016-02-02 19:12 #7 av: Majaa12

#6 Fast jag hade ju rullgardinen nere så jag såg inget utifrån. Men i "drömmen" var den uppdragen och det flög runt en stor,  lysande, röd fluga . Inte så läskigt egentligen, mest konstigt Skrattar

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-10-12 20:54 #8 av: Jinglebelle

Har haft sömnparalyser i perioder ända sedan jag var barn. Insåg för bara ett par år sedan vad det är för något, efter ett tips från en vän som jag vågade öppna upp mig för (trodde mest att jag var halvgalen innan dess Skämtar).
För min del brukar det se ut som så att jag vaknar upp och ser en stor, hotfull skepnad i mitt sovrum. Om jag försöker blunda eller värja mig mot den så kommer den närmre. Dessutom känner jag en iskyla, rysningar genom hela kroppen. Ibland blir jag nedtryckt eller omruskad. Brukade försöka skrika på hjälp och väcka min sambo, men får inte fram ett ljud och kan inte röra mig.

Efter att ha förstått mig på fenomenet har det istället blivit en fantastisk port till lucid dreaming upplevelser, vilket gör att jag kan bemöta paralyserna med ett lugn, eftersom jag vet att jag mentalt kan resa mig ur sängen och ge mig ut på äventyr.

Anmäl
2016-10-21 09:51 #9 av: Ebolaa

Är det någon av er som INTE drömt någonting under dessa sömnparalyser?

Jag har varit med om detta en gång, det berodde nog på att jag var vääldigt trött när jag somnade den natten. För mig var det så att jag vaknade av att klockan ringde, men jag märkte ju snabbt att jag inte kunde röra mig för att stänga av klockan. Jag kunde bara röra på ögonen. 

Ja, det var helskumt. Först blev jag lite orolig och tänkte att något var fel med min kropp, men sen tänkte jag sådär att "jag är säkert bara för trött" så jag somnade om igen. Nästa gång jag vaknade så var "paralysen" över. 

Har ni testat försöka somna om igen, speciellt ni med lite otäcka drömmar?

För kroppen verkar ju vara rätt så "trött" i detta skede, men att ni kanske får denna paralys under REM-stadiet och kanske därför får såna himla "hallucinationer"?.

Kan tänka mig att jag fick paralysen under djupsömnen, eftersom man kan föra logiska resonemang under detta drömstadie - och därför kunde tänka sådär att jag bara var för trött.

Hur tänker ni om detta ?

#8 Vet du vad? Av det du beskriver så låter dina upplevelser precis som människor som (tror) det spökar i sitt hem? Tycker inte du? Folk brukar ju säga att de blir alldeles stela och skakiga eller att hela sängen skakar, plus att de ser någon skuggliknande figur vid sängkanten. Det låter ju precis som det du beskriver. Är det dessa sömnparalyser dessa individer egentligen pratar om - när de tror att de sett ett spöke? :)

Tycker jag har hört detta förut, att många som tror att de sett ett spöke, egentligen ahr haft en sömnparalys.

Anmäl
2016-10-21 12:54 #10 av: Choklad

# 8          Fy vad otäckt Förskräckt

Men jag undrar om den där varelsen framkallade din upplevelse just i detta fallet? 

Hur gjorde du för att vända händelsen med varelsen till något positivt? 

# 9

Jag har inte upplevt sömnparalyser mer än två gånger tror jag, och då förstod jag inte vad som hände egentligen, eftersom jag var inne i en dröm, så jag tror att jag upplevde något mellanting mellan sömnparalys och uku, men jag tror att en sömnparalys föregår en uku (?) 

Ang spökteorin så kan det vara så tror jag också, att man ser och känner olika varelser.  Men "spöken" kan man ju uppleva i vaket tillstånd också, och då man drömmer vaniga drömmar, de har lättare att ta kontakt med oss då.

U R us

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.