Vi tolkar varandras drömmar

Att möta sig själv

2017-04-24 11:16 #0 av: Hope7

Hej!
Jag hade en intressant dröm inatt. Jag drömde att jag mötte mitt 7-åriga jag. Det var vår och efter sommaren skulle lilla-jag börja i första klass. Lilla-jag var på en annorlunda balettuppvisning(jag dansade balett på den tiden) vilket nutida jag var och tittade på. Lilla-jag kände igen mig och attackerade nutida mig med en stor kram. Jag bar undan mig själv så vi fick vara ensamma och för att vara säker så frågade jag mig själv om jag visste vem jag var. Lilla-jag svarade "Ja, du är jag!", varpå jag sa att det stämde. Det var ett känslosamt möte för nutida mig där vi satt på golvet och höll om varandra. Jag var mer ledsen/emotionell än mitt yngre jag. Mitt yngre jag var mest glad/förväntansfull, upplevde jag det som. Jag gav mitt yngre jag rådet att lugna ner sig och försöka att inte vara så hyper om jag ville att folk skulle tycka om mig, för de kan tycka att jag blir för mycket ibland. Lilla jag svarade "men kan jag vara mig själv över sommaren bara?" Varpå jag halvskrattandes svarade. "Absolut. Över sommaren går bra. Men glöm inte bort". Lilla-jag svarade "nej då" och sedan efter en avskedskram och tårar från mitt nutida jag så följde jag henne tillbaka till vår mor. Efter det vaknade jag.

Vad innebär det att drömma om sig själv på detta viset?

Lite av drömmen kan jag tyda själv, så som varför jag gav lilla-jag just de där rådet. När jag var liten var jag väldigt hyper, alltid glad, men full av energi och jag körde mitt eget race. Struntade totalt i vad folk tyckte och tänkte om mig och jag var även faktiskt lite egoistisk (men ändå empatisk då jag kunde känna av andras lidelser). I efterhand fick jag lära mig att jag var väldigt oomtyckt bland många vuxna när jag var liten. De gillade mig inte alls och tyckte att jag var jobbig. När jag var runt 10-11 år så tog min personlighet en brutal vändning pga av saker som hände i mitt liv. Från att ha varit framåt, glad och obrydd så blev jag blyg, försiktig och tillbakadragen. Det vill säga, den totala motsatsen. Där är jag än idag, men jag jobbar för fullt på min blyghet.
Kan det vara så att mitt undermedvetna försöker påminna mig om hur min personlighet en gång var? Fast det vet jag ju redan om...

Någon som känner sig manad att hjälpa mig att tyda denna dröm?

Anmäl
2017-04-24 11:52 #1 av: Choklad

Den behövs inte tolkas utan det har du gjort så bra själv.  Drömmen var en "uppdatering" så att du  bekräftar för dig själv att du och ditt drömjag är i samklang och att du förstår dig själv bättre. 

U R us

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.