2019-01-10 17:51 #0 av: -Aida-

Drömmar om att man blir jagad är otroligt vanligt och kan vara svårt att tolka ibland. Har man blivit attackerad på något vis eller är rädd för det så kan det vara vanligare att drömma om, men de kan även ha andra betydelser än enbart rädsla för något.

När man blir jagad i en dröm av någon person eller något, kan man ställa sig frågan: "vem är personen?", känner man den eller är det en främling? Om det är något som jagar, vad är det då?
Jakt drömmar är ofta knutna till mardrömmar, man kommer bli fångad eller dödad, kidnappad, etc och måste fly undan, gömma sig eller försöka överlista i flykten. Ofta handlar det om tyngre känslor som ångest eller rädsla för att något ska hända. Att fly från faror är vår naturliga instinkt, så naturligtvis kommer vi antingen att fly eller slåss för vår överlevnad som vilken varelse som helst skulle göra.

Det kan också handla om att man inte tar till sig vad andra tycker, tänker, åsikter, synsätt, att man inte lyssnar riktigt på andras idéer. Den som jagar kan också vara en del av dig själv. En slags manifestation av dina egna känslor som du försöker dölja, trycka undan eller bara fly ifrån. Fundera över anfallaren:
- Vem var det?
- Vilka känslor utstrålar den?
- Vad tänkte anfallaren göra med mig?
- Vilka färger hade den på sig?
- Fanns några siffror synliga på utstyrseln?
- Vart blev jag jagad?

Det händer också att drömmar ändras från att vara lugna, kanske till o med roliga, till att tempot ökar, det blir okontrollerat, plötsligt blir man jagad av sin bästa vän eller hund. Det är vanliga fall av att kroppen själv har iscensatt en mardröm för att vakna upp av någon anledning, kanske låg man på armen så de blev blodstopp, man låg utan huvudkudde eller för långt ner i sängen. Kroppen kan känna sig obekväm på olika sätt utan vår vetskap när vi sover.